Postrojenje za preradu vode teško 10 miliona KM

Bez autora
Jul 03 2012

Općinska adminitsracija u Lukavcu ubrzo će krenuti sa izgradnjom novog postrojenja za preradu vode. Riječ je o projektu "teškom" 10 miliona KM, koji će biti realizovan tako što će Općina Lukav podići kredit u Razvojnoj banci FBiH u iznosu od četiri miliona KM, dok će se preostalih šest miliona KM biti obezbjeđeno iz iz budžeta općine. Istraživanja lokaliteta su uveliko počela, a ispitan je teren na površinskom kopu Lukavačka rijeka i pored rijeke Spreče. Zahvaljujući tom projektu građani lukavačke općine će iduće godine dobiti kvalitetniju vodu za piće od dosadašnje.

Postrojenje za preradu vode teško 10 miliona KMOpćinska adminitsracija u Lukavcu ubrzo će krenuti sa izgradnjom novog postrojenja za preradu vode.

Riječ je o projektu "teškom" 10 miliona KM, koji će biti realizovan tako što će Općina Lukav podići kredit u Razvojnoj banci FBiH u iznosu od četiri miliona KM, dok će se preostalih šest miliona KM biti obezbjeđeno iz iz budžeta općine.  Istraživanja lokaliteta su uveliko počela, a ispitan je teren na površinskom kopu Lukavačka rijeka i pored rijeke Spreče.

Suljo Suljević, predsjedavajući Općinskog vijeća Lukavac, ističe da je podršku realizaciji tog projekta dala i Vlada Republike Češke.

On je naglasio da će zahvaljujući tom projektu građani lukavačke općine iduće godine dobiti kvalitetniju vodu za piće od dosadašnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik